Dit is een recept uit de klassieke Franse keuken.
Bereidingstijd
60 min.
Ingrediënten/boodschappenlijst voor 2 personen
– 200 g kleine sjalotjes
– 1 takje verse tijm
– 6 tot 8 rozemarijnnaalden
– 2 verse salieblaadjes
– 2 el olie/boter
– 500 gram dry aged Côte de boeuf (liever 1 dik stuk van+- 4cm dan 2 dunne stukken)
– Zout en zwarte peper uit de molen
– 1/8 liter rode wijn (bourgogne)
– 1/8 liter runderfond
– 20 g koude boter
Voorbereiding
- Schil de sjalotjes, snipper 2 van de sjalotjes heel fijn.
- Trek de tijm van de stengel.
- Snij de rozemarijnnaalden een keer door.
- Snij de salie in reepjes,
- Verwarm de oven voor op 70 graden.
Bereidingswijze
- Verhit de olie/boter in een koekepan tot deze goud/bruin is.
- Bak de Côte de boeuf aan elke zijde aan met de sjalotjes erbij, tot allebei de kanten mooi bruin zijn.
- Voeg peper en zout naar smaak.
- Haal de Côte de boeuf uit de pan en leg deze in de oven. De Côte de boeuf kan op deze tempratuur wel 3 of 4 uur in de oven staan en zal niet doorslaan
- Meng de wijn en de fond met de overgebleven jus uit de pan en laat dit zachtjes inkoken.
- Schep het vet af om het verder in te laten koken.
- Roer de boter (in kleine klontjes) met een garde er door tot dit geheel een mooie saus is.
- Snij/trancheer de Côte de Boeuf dwars op de draad in mooie plakjes.
- En nu genieten maar!