Côte de Boeuf met Citrusboter
Een lekker fris zomers recept voor op de barbecue. Heerlijk met de Classic Côte de Boeuf van Agedbeef.nl: 21 dagen gerijpt rundvlees met een intense smaak.
2 Côte de Boeufs à 1 kilo (4 cm dik)
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels grof zeezout
150 g gezouten roomboter
Rasp van 1 sinaasappel
Rasp van 1 citroen
4 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepel citroensap
2 theelepels gemalen chilipeper
2 theelepels komijnpoeder
Bosje peterselie
- Verwarm de barbecue. Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi het met het zeezout.
- Meng de ingrediënten voor de boter en laat het geheel even intrekken.
- Leg het vlees op de barbecue en bak het twee keer 2 minuten per kant.
- Haal de côte de boeufs van de barbecue en laat ze even rusten in aluminiumfolie. De temperatuur loopt dan nog wat op.
- Serveer het vlees met de citrusboter.
- Hak de peterselie fijn
- Meng de roomboter in een kom met de citroen- en sinaasappelrasp
- Voeg de citroensap en de sinaasappelsap toe
- Meng met de gemalen chilipeper, komijnpoeder en peterselie en voeg zout naar smaak toe
- Meng het geheel en laat even intrekken
Voedingswaarde per 100 gram
170 kcal (709 kJ)
Eiwit: 21 g
Vet: 9,4 g
Koolhydraten: 0 g
Bron: www.keurslager.nl