Côte de Boeuf met Citrusboter

Een lekker fris zomers recept voor op de barbecue. Heerlijk met de Classic Côte de Boeuf van Agedbeef.nl: 21 dagen gerijpt rundvlees met een intense smaak.

2 Côte de Boeufs à 1 kilo (4 cm dik)

2 eetlepels olijfolie

2 theelepels grof zeezout

150 g gezouten roomboter

Rasp van 1 sinaasappel

Rasp van 1 citroen

4 eetlepels sinaasappelsap

2 eetlepel citroensap

2 theelepels gemalen chilipeper

2 theelepels komijnpoeder

Bosje peterselie

 

  1. Verwarm de barbecue. Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi het met het zeezout.
  2. Meng de ingrediënten voor de boter en laat het geheel even intrekken.
  3. Leg het vlees op de barbecue en bak het twee keer 2 minuten per kant.
  4. Haal de côte de boeufs van de barbecue en laat ze even rusten in aluminiumfolie. De temperatuur loopt dan nog wat op.
  5. Serveer het vlees met de citrusboter.
  6. Hak de peterselie fijn
  7. Meng de roomboter in een kom met de citroen- en sinaasappelrasp
  8. Voeg de citroensap en de sinaasappelsap toe
  9. Meng met de gemalen chilipeper, komijnpoeder en peterselie en voeg zout naar smaak toe
  10. Meng het geheel en laat even intrekken

 

 

Voedingswaarde per 100 gram

170 kcal (709 kJ)

Eiwit: 21 g

Vet: 9,4 g

Koolhydraten: 0 g

Bron: www.keurslager.nl