Het gaat in dit recept echt om de smaak van de heerlijk gerijpte Entrecôte !
Ingrediënten (voor 2 personen):
2 stukjes dry aged entrecote
1 bakje kastanjechampignons
handje platte peterselie
150 gram tagliatelle
50 ml witte wijn
2 tenen knoflook
1 ui
150 ml crème fraîche
Bereiding:
– Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes. Snijd daarna de knoflook, ui en de peterselie fijn.
– Kook de tagliatelle volgens de verpakking beetgaar.
– Begin met het aanfruiten van de ui en de knoflook en laat dit even zacht worden. Ondertussen schroei je de entrecote aan beide kanten dicht. Laat hem daarna op lager vuur verder bakken.
– Voeg de kastanjechampignons toe aan de uien en bak 5 min mee.
– Blus af met de witte wijn en voeg daarna de crème fraîche, peterselie, peper en zout toe.
– Haal de entrecote uit de pan en laat hem even rusten onder aluminiumfolie of in de oven.
– Zodra de saus goed is opgewarmd voeg je de (afgegoten) tagliatelle toe aan de roomsaus. Verdeel de pasta met saus vervolgens over 2 borden.
– Snijd de entrecote in dunne plakjes en verdeel deze netjes over de pasta. Garneer met wat peterselie en een scheutje olijfolie.