* 300gr aardappels.
* 125 gr peultjes
* 125 gr haricots verts
* olijfolie
* 2 dry aged entrecotes van 150/200 gram
* 2 sjalotjes
* flesje kruidenbouillon/kalfsfond.
* flesje port
* verse peterselie
Bereidingswijze:
Kook de aardappels gaar in water en zout, giet ze af en laat nog even staan met de deksel op de pan.
Roerbak de boontjes op hoog vuur in een scheutje olijfolie tot ze beetgaar zijn en breng ze op smaak met zout en peper.
Bak het vlees op matig vuur in 6 minuten rondom bruin tot ze mooi rose zijn van binnen en bestrooi met peper en zout.
Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Snij de sjalotjes in ringetjes, bak dit even aan in het achtergebleven bakvet en blus af met een scheutje bouillon en een scheutje port.
Hak de peterselie, schud dit door de aardappels en leg op het bord. Leg de
boontjes erbij, samen met de entrecote en de portjus.